5 (100%) 1 vote

Feesten in Heerhugowaard

Het uitgaan in Heerhugowaard wordt bij de jongeren steeds populairder. Jarenlang heeft het stil gelegen maar nu lijkt daar eindelijk een eind aan te komen. De laatste tijd word er al door vele jongeren uit Heerhugowaard feesten gegeven in de plaatselijke kroegen. Zo zijn Marlene, Heeren maar ook de Bowling de plaatsen waar steeds vaker feesten worden georganiseerd voor jongeren.

Afgelopen januari maakte Heerhugowaard bekend dat ook “de Waerdse Tempel” weer open gaat. Dit was jarenlang het epicentrum van feesten voor Heerhugowaard en omgeving. Nee, niet alleen Heerhugowaard en omgeving maar heel Nederland! De grootste artiesten van over de hele wereld kwamen hierheen om een goed feestje te bouwen, totdat in 2012 de deuren sloten.

Wat precies de reden zou zijn weet niemand goed. Er gaan verhalen rond dat de sluiting te maken heeft met geluidsoverlast. Een “opa” schreef de gemeente zo vaak aan, dat Heerhugowaard niet anders kon dan sluiten. Ook het gerucht dat het te weinig geld verdiende, is een gerucht om toen de deur te sluiten.

Heropening Waerdse Tempel

de Waerdse Tempel in HeerhugowaardNadat jarenlang de jongeren het initiatief namen om Heerhugowaard weer leefbaar te maken, komt daar dus nu eindelijk verandering in. De Waerdse Tempel gaat weer open! Wat dit gaat betekenen voor de kroegen in Heerhugowaard is nog niet bekend. Nu hoeven de jongeren in ieder geval zelf niet meer te organiseren en kan er weer heerlijk gefeest worden in de prachtige tempel.

De Waerdse Tempel schijnt een dezer maanden open te gaan voor feesten. We gaan het afwachten en zijn benieuwd welke artiesten we komende jaren weer in Heerhugowaard kunnen verwachten.

UPDATE 18 APRIL 2016
Maurice Sijtsma en Joey Matahelumual, zouden samen de nieuwe Waerdse Tempel gaan runnen. Ze hoopte om eind maart of begin april te openen. Echter is hier nog altijd niks over bekend bij de mensen in Heerhugowaard. Het schijnt zo te zijn dat deze twee heren eruit zijn gestapt, na enkele problemen met de investeerders uit het Midden Oosten. Of de Waerdse Tempel dus open gaat is nu een groot vraagteken, niks is meer zeker.