Rate this post

Heerhugowaard-Nieuws-Gevangenis-Dicht-1

22/03/2016 08:00 HEERHUGOWAARD – Vandaag heeft Staatssecretaris Dijkhoff besloten dat in Nederland 3000 cellen verdwijnen vanwege overcapaciteit. Van de 3000 cellen zijn er iets meer dan 300 gevestigd in Heerhugowaard. Het gaat om de Penitentiaire Inrichting (PI) locatie Zuyderbos en Amerswiel. In eerst genoemde zitten 242 gedetineerden en in Amerswiel 78 gedetineerde.

Gaat Zuyderbos en Amerswiel dus toch locatie Westlinge achterna. De drie inrichtingen in Heerhugowaard stonden dire jaar geleden al onder vuur. Toen werd echter alleen locatie Westlinge gesloten en bleven Zuyderbos en Amerswiel bestaan, maar nu gaan deze twee Penitentiaire inrichtingen er ook achteraan.

De gemeente Heerhugowaard gaat met de medewerkers en ondernemingsraad van de gevangenis van beide locaties om tafel. Dit om alvast actie te ondernemen en voorbereidingen te treffen voor het sluiten van de gevangenis. Voor de 400 mensen die bij de gevangenissen werken wordt voor een oplossing gekeken, maar zekerheid is er nog zeker niet. Het is dus vooral afwachten.